Firehjulskontroll / Hjulstillingskontroll

FirehjulskontrollFå utført kontroll av alle fire hjul hos Bertram Auto Kvikk

Er du ute etter økt stabilitet, bedre veigrep og en jevnere kjøreopplevelse? Da er vår firehjulskontrolltjeneste det du trenger. Hos Bertram Auto Kvikk er vi eksperter på å sørge for at din bil er i perfekt balanse, noe som ikke bare øker sikkerheten, men også forlenger levetiden til dekkene dine.

Hvorfor er firehjulskontroll viktig?

Firehjulskontroll, også kjent som forstillingskontroll eller hjulstillingskontroll, er avgjørende for å sikre at hjulene dine er riktig justert i forhold til bilens spesifikasjoner. Over tid kan ujevn slitasje på dekkene og uregelmessigheter i veibanen føre til at forstillingen blir skjev, noe som kan resultere i dårlig veigrep, ujevn styring og økt drivstofforbruk.

Våre tjenester

Vårt autoriserte MECA bilverksted tilbyr en grundig firehjulskontroll utført av erfarne teknikere som bruker avansert utstyr. Vårt mål er å sikre at forstillingen og bilen din er i perfekt balanse, slik at du kan nyte en jevnere og tryggere kjøreopplevelse. Våre tjenester inkluderer:

  • Nøyaktig måling og justering av hjulvinkler
  • Inspeksjon av dekk og dekktrykk
  • Kontroll av fjærer og støtdempere
  • Sjekk av styring og opphengsystemer

Hvordan utføres firehjulskontrollen?

Firehjulskontroll, også kjent som hjulstillingskontroll, er en prosess der vi måler spissing, caster og camber på alle hjulene på bilen. Dette refererer til vinklene hjulene danner i forhold til både veibanen og selve bilen. Kontrollen utføres raskt og effektivt, og tar bare noen få minutter. Vi fester en spesiell avlesningsenhet til hvert hjul, som er tilkoblet en datamaskin. Deretter triller vi bilen fremover ca. 30-40 cm. Ved hjelp av nøyaktige lasermålinger vises resultatene øyeblikkelig på dataskjermen. Dette gir deg en detaljert oversikt over eventuelle avvik på hvert hjul.

Før vi justerer hjulene, gjør vi også en grundig sjekk for å utelukke andre mulige årsaker til eventuelle problemer med styring og dekk. Først kontrollerer vi at dekkene og hjulene er korrekt montert og har riktig størrelse. Deretter går vi gjennom styringssystemet for å identifisere eventuell slitasje og sjekker suspensjonskomponentene grundig.

Etter nødvendige justeringer vil alle dekkene være korrekt innrettet i henhold til produsentens spesifikasjoner for ditt bilmerke. Justeringen kan ofte gjøres ved å tilpasse spesielle justeringsskruer i hjulopphenget. Før vi avslutter prosessen tester vi også kjøretøyet på veien for å sikre at alt fungerer som det skal. Du kan i tillegg be om å få med deg en rapport som gir deg en oversikt over resultatene fra firehjulskontrollen.

Vi legger stor vekt på å sikre at bilen din er i optimal tilstand når du forlater vårt verksted og vår firehjulskontroll er en viktig del av dette arbeidet for å sikre en trygg og komfortabel kjøreopplevelse.

Fordelene med firehjulskontroll

Ved å velge vår firehjulskontrolltjeneste kan du dra nytte av følgende fordeler:

  1. Bedre sikkerhet: Riktig justerte hjul gir bedre veigrep og stabilitet, spesielt på våte eller glatte veier.
  2. Forlenger dekkenes levetid: Ved å forhindre ujevn slitasje på dekkene, sparer du penger på dekkbytte.
  3. Redusert drivstofforbruk: En korrekt justert forstilling bidrar til bedre drivstoffeffektivitet.

Ta kontakt med Bertram Auto Kvikk  i dag for å bestille din firehjulskontroll. Vårt dedikerte team står klare til å hjelpe deg med å få mest mulig ut av kjøreopplevelsen din. Vi er ditt valg for profesjonell forstillingskontroll i Oslo. Velkommen til tryggere og mer behagelige kjøreturer!